Arkiva Kategorie: Krahina e Librazhdit

Folklori dhe etnografia, larmi e qytetit te Librazhdi

krahina e librazhditNjë tjetër karakteristikë i qytetit të vogël të Librazhdit është edhe trashëgimia e pasur kulturore qe njihet në të gjithë rajonin për pasurinë e etnografisë dhe folklorit të tij. Veshjet tradicionale janë shoqëruese të larmisë së festimeve dhe aktiviteteve kulturore rajonale.

Librazhdin mund ta ndajme ne tre rrethina kostumologjike: 1. Cermenika qe perfshin gjithe anen veri ore te rrethit, me kufi me jugor fshatrat: Librazhd-Katund Mirakei 2. Pellgu i Shkumbinit, me kufi me jugor fshatrat: Avec, Fanje, Farret e Sopoti 3. Fusha e Domosdoves, qe mbledh fshatrat kodrinore rreth saj dhe ata te skajit me jugor ethit: Stravaj e Stranik. Lexoni pjesën e mbetur të këtij zëri