Arkiva Kategorie: Aktivite kulturore

LEZHE-Festivali Folklorik Kombëtar i rapsodëve dhe Instrumentistëve popullor

Ka filluar në Lezhë, Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Rapsodeve dhe Istrumentistëve Popullorë me pjesëmarrjen edhe të instrumentistëve popullore të Kosovës, Maqedonisë dhe Malit të Zi.

Festivali Folklorik ndez Gjirokastrën

gjirokPas festivalit Folklorik Ndërkombëtar ne Vlorë, ka startuar një tjetër ne Gjirokastër. Edicioni i peste i “Fest Argjiro”, ka gjallëruar qytetin e gurte ne nisje te këtij sezonit turistik. 11 ansamblet nga rajoni pasi kane parakaluar ne rrugicat e kalldrëmta, kane ndezur sheshin e Çerçizit me këngë e valle tradicionale. Lexoni pjesën e mbetur të këtij zëri

Ekspozite e veshjeve popullore

Tirana etnografike përmes ekspozitës

FESTIVALI FOLKLORIK TIPOLOGJIK KOMBËTAR I KËNGËS QYTETARE

Ansambli i këngëve dhe valleve

Ekspozita me veshje popullore në Tiranë