Arkiva Kategorie: Krahina e Gramshit

Gramshi me rrethina kostumologjike

944102_464575193635689_1304737818_nNe Gramsh dallojme disa rrethina kostumologjike qe jane Sulova, verce, Tomorrica dhe Shpati i Poshtem. Ne pergjithesi, veshjet popullore te rrethinave te Gramshit kane qene perdorur gjer ne luften e Pare Boterore, ndersa pas kesaj kohe nje piese e mire e tyre, vecanerisht veshjet e burrave, u zevendesuan me veshje te kohes, ndikim direkt i veshjeve qytetare.

Megjithate ne rrethinat e Suloves, Verces dhe Shpatit te Poshtem veshjet popullore jane mbajtur gjere ne pragun e clirimit, madje veshjet e grave edhe ne periudhen pas Luftes II Boterore.
Veshje Grash:
VESHJET E GRAVE TE SULOVES
VESHJA E GRAVE TE VERCES
VESHJA E GRAVE TE SHPATIT TE POSHTEM
VESHJA E GRAVE TE TOMORRICES

Lexoni pjesën e mbetur të këtij zëri